Siirry sisältöön

Haku käynnissä ma 5.8. saakka

HEO on aikuisoppilaitos, johon voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet pohjakoulutuksesta ja tavoitteista riippumatta. Yläikärajaa ei ole. HEOn opinnot eivät kuulu valtakunnalliseen yhteishakuun. Voit siis hakea HEOon vaikka olisit mukana yhteishaussa.

Hae HEOn opiskelijaksi tästä linkistä: https://www.heo.fi/opiskelijaksi/hakulomake/

HEOn opintolinjoille ei järjestetä valintakokeita. Sen sijaan opintolinjoille järjestetään esittelytilaisuus maanantaina 5.8.2024 klo 16. Esittelytilaisuudessa pääset tutustumaan opistoon, opintoihin ja opettajiin paikan päällä tai etäyhteydellä. Lukuvuosi 2024-25 alkaa maanantaina 19.8.2024 ja päättyy keskiviikkona 28.5.2025.

HEO-lukuvuoden hinta on 3550 euroa. Hintaan sisältyy myös yksi lämmin ateria arkipäivisin. Kansanopistovuosi HEOssa ei vaikuta hakijan ensikertalaisuuskiintiöön korkeakoulujen yhteishaussa. Kansanopistovuosi ei kuluta korkeakouluopiskelun opintotukikuukausia.

HEOn oppivelvollisuuskoulukseen voivat hakea kaikki alle 18-​vuotiaat oppivelvolliset nuoret. Siihen voi hakea sekä opintopolku.fi:n yhteishaussa että opiston verkkosivujen hakulomakkeella. Oppivelvollisuuskoulutus on osallistujalle maksuton.

Lue lisää HEOn opinnoista: https://www.heo.fi/opiskelijaksi/usein-kysyttya-faq/